Repararea defectelor la cutiile de viteze automate


Instituția parteneră, Fordeverein Berufsbildende Schule Technik, Koblenz, are în prezent un număr de 2600 de elevi, 124 de profesori și este recunoscută pentru resursele materiale, umane de care dispune pentru pregătirea de calitate a elevilor în domeniul tehnic. Experiența și calificarea înaltă a personalului motivează elevii pentru studiu și pregatire în domeniul mecatronicii, roboticii, electrotehnicii și automobilelor (mecanici auto).

 

 Pregătirea practică este asigurată de profesori specialiști, cu experiență în domeniul roboticii, în actionarea sistemelor tehnice mecatronice dar și în domeniul mecaic auto încă din anul 1995, 2001. Școala vocațională Fordeverein Berufsbildende Schule Technik, Koblenz dispune de laboratoare dotate cu echipamente și componente pneumatice şi hidraulice Festo, laboratoare de robotică, de automatizare și control în conformitate cu cerințele automatizării și tehnologiilor moderne, ateliere service-auto pentru depanarea automobilelor Opel, Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford etc, dotate cu echipamente de ultimă generație cu privire la repararea, verificarea și reglarea pe standuri specifice pentru fiecare sistem, instalație existente în componența unui automobil.

 

Instituția gazdă are colaborări durabile cu firme industriale din regiune, ceea ce îi permite să adapteze pregătirea elevilor în conformitate cu cerințele de pe piața muncii. În cadrul stagiul de pregătire a potențialilor beneficiari în firme, aceștia vor putea învata să asambleze părțile componente ale robotilor, să realizeze sistemele de operare, să repare părțile componente ale automobilelor, să regleze și să testeze automobilele. Școala Fordeverein Berufsbildende are o experiență recunoscută în derularea de programe de mobilități Leonardo da Vinci atât cu școlile din restul Europei cât și cu Liceul ”Ștefan Procopiu” încă din 2001.Căutare site

Contact

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui Str. Castanilor, nr. 3, Vaslui, cod postal 730 151 0235-318122